Skip to content

We did it!!

We did it!!

Trots! We did it! De top-10 gehaald in de AD Haringtest!

Haring, voor ons een leuke uitdaging. Spelen met de rijping van een natuurproduct, want dat is het. Je kan je haring heel makkelijk, gewoon ontdooid laten binnenkomen en dan schoonmaken en verkopen. Maar dat proces doen wij nou juist zelf. En dat maakt volgens ons toch écht het verschil. De echte haringeter proeft dat en de keurmeester van het AD zeker ook. En die heeft dat nu ook gewaardeerd met een plek in de top-10 van de beroemde Haringtest!

Dus nu eindelijk die bekroning op het harde werken. Want dat blijft het toch wel! Jullie lieve klanten zijn natuurlijk het allergrootste compliment iedere dag weer! Maar die gevreesde test van het AD. Ieder jaar met de start van het haringseizoen heerst weer die spanning. Komen ze langs of slaan ze ons dit jaar over? Meestal komen ze wel. Op zich is dit al een compliment. Je bent als zaak in ieder geval de moeite waard.

Voor mijn mannetje speelde de Haringtest-spanning al ver voor hij met onze winkel begon. Hij stond bij een van de grote collega’s voor in de winkel. Toen stond hij haring te snijden voor een collega die al jaren in de top 10 stond. Hij moest vóór in de winkel van de directeur! (om zijn leuke kop uiteraard én zijn keurige nette werk!). Als je dan later voor jezelf begint wil je ook met je eigen zaak wel eens tussen die (grote) jongens staan. Het is topsport om daar te komen, dat beseffen we. We zien ons zelf toch als een kleine jongen, tussen de groten. Daar staan we nu dan toch maar trots tussen!

Ons cijfer en onze plek horen we vrijdag pas. Maar we kunnen toch wel vertellen dat we zaterdag een klein feestje vieren. Of we nou nummer 1 of nummer 10 zijn. Wij zijn trots en vinden het zeker een feestje waard! Vanaf 13.00 treedt het shantykoor de Kreunende Sluisdeuren bij ons op. Helemaal in stijl uiteraard bij de haring en de visserij. Ook schenken we een lekker korenwijntje of bubbeltje bij de haring.

Nou lieve klanten, tot zaterdag!

Groetjes Angelique Hendriks

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB