Skip to content

Ka­bel­jauw in pe­can­no­ten­korst­je met knol­sel­de­rij­pu­ree

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes en snijd in dunne parten. Meng de bietjes in een ovenschaal met de balsamicoazijn, olie, peper en eventueel zout en rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken van 2 cm en de plakken in stukjes van 2 x 2 cm. Doe met de melk, peper en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook in 20 min. zachtjes gaar.
  • Rooster het brood en verkruimel het. Hak de pecannoten fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Meng het brood met de noten, het citroenrasp, per 4 personen 1 el citroensap en de helft van de boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de andere ovenschaal in en leg de kabeljauw er in. Verdeel het notenmengsel er gelijkmatig over. Druk goed aan. Bak ca. 20 min. naast de bietjes in de oven tot de vis gaar en het korstje goudbruin is.
500 g gekookte bietjes
3 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
1 kg knolselderij
  • 600 ml volle melk
  • 1 snee witbrood
  • Witvis

Ambacht en culinaire beleving is ons ding! Meedenken, en samen tot een mooi gerecht komen en advies geven, maakt ons blij.

Een mooie plek, waar wij dagelijks onze producten zoals verse vis, gerookte vis, gebakken vis, en steeds meer in trek, mooie gezonde kant en klaar maaltijden aan de man kunnen brengen. Ons doel is niet alleen simpelweg die visjes verkopen. Maar ook de passie en beleving over te kunnen brengen. Haring wordt bij ons altijd vers schoon gemaakt! De zalm komt als hele vis binnen, en wordt door ons zelf gefileerd en verwerkt tot het eindproduct.

Dit alles doen we met een leuk en gezellig team wat altijd in is voor een gezellig praatje, en interesse heeft in onze klanten! Bij ons kom je voor je vis, en je eten maar mag je je ook thuis voelen. Bij ons ben je geen nummer maar een mens met een naam!

Groetjes Angelique Hendriks

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB