Skip to content

Alphen vanaf de zijlijn…

Alphen vanaf de zijlijn…

Hoe zien wij als ‘buitenstaanders’ Alphen aan den Rijn? Nou wij zijn bijna 5 jaar geleden gevestigd in deze plek omdat we een viswinkeltje zochten. En na lang zoeken (in Spakenburg zitten er al een paar namelijk…) hoorden we dat er in de van Nesstraat eentje te koop stond. Op een zaterdag een keertje stiekem kijken. Een beetje verpauperde straat, met een klein, schattig en superdruk viswinkeltje was onze eerste indruk. Maar direct een goed gevoel!

 

Nu na bijna 5 jaar is dat goede gevoel alleen maar gegroeid. We zitten nu in een mooi nieuw groeiend winkelcentrum. Maar we zullen nooit vergeten hoe het op de van Nesstraat begonnen is. We hebben in die 5 jaar goede contacten opgebouwd in de straat. Maar ook met onze klantenkring. Wij horen weleens dat Alphenaren apart zijn, dat je er moeilijk tussenkomt. Ik kan me daar helemaal niet in vinden. Wij voelen ons hier thuis. Alphen is ons 2e thuis geworden. Gezellige, open mensen van allerlei komaf.

Onze kids kunnen inmiddels lezen en lazen AD Groene Hart, (artikeltje Haringparty Amigo), en vroegen ons: ”Gaan we verhuizen naar Alphen aan den Rijn?”. Zo hadden ze het artikel een beetje opgevat. De lieve jonge journalist had mijn verhaal een beetje anders geïnterpreteerd. Nee lieve kids, wij gaan niet verhuizen naar Alphen aan de Rijn. We blijven gewoon in Spakenburg. Mama en Papa zouden er alleen best kúnnen wonen, dat is wat anders dan er gáán wonen.

Wij Spakenburgers vertrekken niet snel uit ons kleine dorpje. We zijn vaak belachelijk trots op onze haven, onze winkels en op ons uitzicht op het ontzettende brede randmeer… (je kan naar de overkant zwemmen). Maar vroeger was het wel de Zuiderzee! Ook trots op onze 2 voetbalclubs, ook wel terecht! Vooral degene waar mijn zoon voetbalt. Het is allemaal heel kneuterig, maar we zijn wel supertrots. En die houding, dat is wat ik bij Alphenaren soms wel eens een beetje mis. Wees trots op jezelf, waar je vandaan komt! Of klink ik nu ouderwets, overal is het wat. Kijk naar de goeie dingen die je hebt!

Jullie hebben goeie sporters! Een goeie scheids! Mooie bedrijven! Het schijnt veel miljonairs! De Rijn, waar je geweldig leuk aan kan wonen en op kan varen! Veel Groen! Leuke winkels, ook in het centrum. Ga er dan wel winkelen, dan blijven ze ook bestaan! Leuke en goede restaurants. En jullie hebben Avifauna en Archeon. Nou ik kan nog wel even doorgaan. Ik zou haast mijn eigen Spakenburg verlaten! Ik ben in ieder geval trots op Alphen, ons 2e thuis.

Groetjes Angelique

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB