Skip to content

Back to school, back to business!

Back to school, back to business!

Terug van weggeweest….. Even een aantal weken niks schrijven… Vakantietijd, is voor mijn kinderen! Dan laat ik deze dingen even los. Blogs schrijven, waarom doe je ‘t? Is het pure reclame? Nee dat is zeker niet mijn intentie. Mijn intentie is om onze winkel ook via social media persoonlijker te maken. Als je klant bij ons bent of ons gewoon kent dan weet je dat wij van sfeer en gezelligheid houden. Dat krijg je door een persoonlijke touch met mensen, écht te zijn, een stukje van jezelf te laten zien en interesse te tonen naar mensen. Gelukkig gaat dit vanzelf, wij hoeven hier geen acteerwerk voor te laten zien.

Je hebt een goede website, maar hoe krijg je die wat persoonlijker? Nou om er bijvoorbeeld zelf geschreven stukjes op te zetten! Soms over het product of de dienst die je verkoopt, soms over wat er speelt in je zaak of in de wereld om ons heen. Ik vind dit leuk om te doen. Sommige mensen zullen het zien als pure reclame. Ik zie het deels als reclame, maar meer als een verlengstuk van je winkel/zaak, via social media/internet. Soms haal ik er ook klanten bij. Een keer heb ik dat gedaan over een speciale klant. Dit is misschien wat omstreden voor sommige mensen, maar ik vraag zeker altijd om toestemming aan de betrokkenen. En als ik iets aanhaal uit de wereld, zoals bijv. laatst de vliegtuigramp, dan vind ik dat persoonlijk niet meer dan normaal. Dit is iets wat op dat moment ieder mens raakt. Iedereen kent wel iemand die betrokken is op zo’n moment. Ik zou het gekker vinden om zoiets te negeren.

Als ik over een vis schrijf, ja, dan maak ik reclame! Maar niet alleen voor mijn eigen zaak, maar ook zeker voor vis eten in het algemeen. Ik probeer te bereiken dat mensen meer vis eten! Waarom? Het is super gezond en bovenal erg lekker! Ik ben dus ook blij als mensen vis kopen bij mijn collega’s. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen, dat ik mensen graag naar de specialisten zie gaan! De reden is dat ik graag zie dat kleine ondernemers blijven bestaan en omdat de meeste kwaliteit toch bij de kleinere ondernemer wordt verkocht. En ik zou graag zien dat de consument het verschil tussen een panga en een tongfilet proeft. De kwaliteit leert te waarderen.

Dus na een maandje rust, een heerlijke avontuurlijke vakantie in Zweden, ga ik weer lekker door met schrijven over visjes en van alles en nog wat. Vind je het leuk, lees je het! Vind je het niet leuk, vooral niet lezen… Ik hoop dat mensen dit een beetje los kunnen zien van onze winkel. Ik hoor uiteraard bij m’n winkel en schroom niet om soms reclame te maken, maar ik wil ook een stukje informatie geven. En ik verzin echt niks zelf en haal ook echt niet alles van wipikedia. Mijn palingverhaal komt bijvoorbeeld deels van Alex Koelewijn. Ik vind het leuk om mensen die een passie voor iets hebben te gebruiken voor mijn verhaaltjes… En zij vinden het zelf ook vaak erg leuk om hun verhaal te doen.

Elke keer als ik een vis onder de aandacht breng leer ik daar zelf ook weer van. Ik doe een klein onderzoekje naar die vis en probeer er een leuk verhaaltje van te maken en er een recept bij te zoeken. Vaak is dat een recept van mezelf. Veel mensen vinden dat leuk. Je bent dan overigens niet verplicht om die vis bij ons te kopen. Wel altijd leuk natuurlijk. Maar ik vind het dus belangrijker dat je die vis gewoon een keer uitprobeert. En niet blijft hangen in de soorten die je altijd eet. Maar durft een keer te varieren!

 

Groetjes Angelique

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB