Skip to content

Joop de vogelman…

Joop de vogelman…

Verdorie je hebt nog gelijk gekregen ook…. Die vrijdag 2 weken geleden. Visje besteld zoals wel vaker. Ik ga hem zelf ff brengen. Je woont vlakbij. Bij je flat aangekomen, duurde het eerst al iets te lang voor je opendeed. Toen ging er al iets door me heen, het zal toch niet. Ik dacht nog, zal ik over het balkonnetje klimmen… maar na nog een paar keer bellen deed je open, pffff gelukkig. In slaap gevallen was je. We hadden een gesprekje over van alles… je was een beetje down. En zei ik ga het dit keer niet redden…(je moest weer een operatie ondergaan) tja wat zeg ik daar nu op. Man doe normaal. Jij gaat nog niet dood! Dit overleef je ook wel man. Ik geef je toch even een knuffel. En zeg dat je naar buiten moet! Morgen moet ik ook werken, en ik dwing je haast dat je even een bakkie komt doen. Het wordt mooi weer, dan hoef je niet naar binnen met je kar, dat wil je niet. Ik zou weer vogelboekjes van Jack voor je meenemen.

Die zaterdag kom je zoals beloofd een bakkie doen. Vogelboekjes ben ik natuurlijk vergeten.. bah wat baal ik daar nu extra van. Er komen nog wat bekenden van je voorbij, waarmee je gezellig kletst. Je hebt het toch nog even gezellig. Dan wordt het druk en moet ik aan de slag. Als ik toen geweten had, dat ik je niet meer zou zien, was ik langer blijven zitten en hadden we een borrel genomen op je leven. Gisteren dacht ik nog hoe zou het met je zijn? En vanavond komt Jack thuis met het nieuws dat je bent overleden.

Ik weet het, het hoort bij het leven. En lichamelijk was je op. Nu heb je rust.. Maar toch baal ik er van. Jij was er zo een. Een trouwe klant die vanaf het begin al kwam. We haalden vrijdag nog herinneringen op over jou. Hoe je vroeger op je brommertje in de Van Nesstraat in onze winkel kwam. Een lekkerbek zonder kruiden op at aan de bar, met joppiesaus. Je verhalen, je passie voor je vogels. Ik heb nog wel eens een paar keer bij je gegeten. Jij verontschuldigde je je voor je rommel. Ik voor mijn geur. Ach wat maakt het uit. Ik genoot ervan. Jij ook…. En het was echt geen rommel, by the way…

Lieve Joop, ik ben blij dat ik je die knuffel toen heb gegeven… Ik vind er niks aan, dat je er niet meer bent. Weer een trouwe klant vanaf het begin, die er nu niet meer is.

Rust zacht! We zullen je nooit vergeten!

Liefs Angelique

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB