Skip to content

Vis en kids!

Vis en kids!

Voor je kinderen wil je alleen het allerbeste’ is het motto van Visspecialist Sluizeman! Een goed voorbeeld geven, begint bij jezelf. Hoe belangrijk is die voeding nu eigenlijk? Gezonde voeding, het is momenteel een hype. We zijn tegenwoordig allemaal aan de tarwegras, chiazaad, gojibessen etc. we letten op e-nummers en kleurstoffen. We weten hoe ongezond een blikje redbull, of flesje AA is! Maar het allerbelangrijkst is de basis. Simpel de schijf van vijf! Dat wordt nog wel eens vergeten.

En het is zo gezond en belangrijk: die 2x per week vis! De meeste onder ons snappen dat wel.

Het begint al vanaf het moment dat je kleintje nog maar net in je buik rondzwemt en nog gevormd wordt. Vette vis bijvoorbeeld is supergezond voor jezelf maar helemaal voor die kleine. Vette vis is namelijk erg goed voor de aanmaak van de hersenen. Er zitten veel omega-3 vetzuren in. Dus ben je zwanger? Eet 2x per week een vet visje zoals Makreel, Zalm of Haring!

Er zijn wel een paar dingen die je beter niet kan eten. Vacuümverpakte vis moet je laten staan vanwege de listeriabacterie. Wij bij Sluizeman hebben overigens gerookte zalm die niet vacuümverpakt is, speciaal voor onze zwangere dames! Rauwe vis is niet aan te raden. Wilde paling is ook niet goed voor je vanwege dioxine die er in kan zitten. Haring valt overigens niet onder rauwe vis, veel mensen denken dat. Maar haring wordt gerijpt in pekel. Kan je gerust eten dus. Als je kleine eenmaal vast voedsel begint te eten kan je al goed een scholfiletje of stukje kabeljauw stoven. Het is licht verteerbaar en eet makkelijk weg met een tandloos mondje! Ik maakte het zelf vaak klaar en vroor het dan in kleine porties in. Lekker makkelijk. En 10x lekkerder dan zo’n potje! Een gestoomde makreel of stukje heetgerookte zalm, vinden kinderen vaak ook erg lekker. Onze kinderen maken de juffen vaak jaloers als ze met overblijven weer een broodje heetgerookte zalm meekrijgen. Dus 2x per week hoeft niet moeilijk te zijn, 1x als avondmaaltijd en 1x tussen de middag op brood en je bent er al. En een keer als snack een kibbelingetje gaat er bij alle kinderen volgens mij ook wel in! In plaats van frikandel met patat. Veel kinderen lusten ook gewoon haring. Ik vind het altijd geweldig als ik zo’n kleintje ervan zie smullen! Bij Jack mogen de kids altijd gratis een haring proeven. Gewoon omdat wij ervan genieten als kinderen de kans krijgen ermee op te groeien.

Vis zit boordevol vitamines, vitamine A, D, en B12, waar overigens veel mensen tegenwoordig een tekort aan hebben! Ook is het goed voor de lijn, veel kinderen hebben tegenwoordig al last van overgewicht. Wist u bijvoorbeeld dat veel magere vissoorten nog minder calorieën bevatten dan kip?. Je moet dan uiteraard wel voor een magere bereiding kiezen, zoals grillen of roerbakken.

 

Nou ik hoop jullie snel te zien met jullie kids!

 

Groetjes Angelique

 

In het voorjaar komt er trouwens een leuke opdracht aan voor alle haringhappende kids!

Houdt onze website www.visspecialistsluizeman.nl en www.alphens.nl in de gaten!

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB