Skip to content

Valentijnsdag… bij Sluizeman!

Valentijnsdag… bij Sluizeman!

14 februari dan is het weer zover! De dag van de liefde. Schattig hoe (jonge) mensen hun (stille) geliefde dan een kaartje sturen. Hoe ik vroeger zat te wachten op kaarten en rode rozen…. Het ene jaar werd ik beter bedeeld dan het andere jaar. Tegenwoordig gaat deze dag wel eens stilletjes voorbij, mijn man is niet zo romantisch! Vroeger toen hij m’n hart nog niet veroverd dacht te hebben, was dat wel anders!! Maar nu, waarom zou hij? Het hoeft van mij ook niet eerlijk gezegd, zeg ik heel stoer. Nou ja, een mooi setje van Marlies Dekkers, zou wel heel welkom zijn uiteraard. Maar ik denk dat ik er alleen maar zenuwachtig en achterdochtig van zou worden. Mijn moeder zei me vroeger altijd: ”als mannen je teveel kadootjes geven dan hebben ze wat te verbergen….”. Nuchtere dorpse mentaliteit denk ik nu wel eens!

Maar goed, de winkels liggen wel vol met allerlei Valentijnspullen, kaartjes, knuffelbeertjes, de bloemenwinkels draaien overuren, je hebt speciale menu’s in restaurants! En wij bij Sluizeman? Wij hebben de Valentijnssalade! Een heerlijke salade met kreeft en kip in een zachte saus, met stukjes fruit. De topper voor een romantisch thuisfeestje, kaarsje erbij, openhaard aan, lekkere prosecco erbij en de Valentijnssalade van Sluizeman op een stokbroodje….En je avond kan niet meer stuk. Of je elkaar nu net kent of al 25 jaar getrouwd bent, dat maakt niet uit! En als je 200 gram neemt, krijg je er zelfs een leuk kaarsje bij kado…

 

Wist u dat:

Valentijnsdag voor de Romeinen een belangrijk feest was vroeger. Volgens de verhalen werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partners… Toen in Europa het christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden.

In 496 veranderde paus Gelasius het Lupercalia feest van 15 februari in St. Valentijnsdag op 14 februari.

 

Groetjes Angelique

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB