Skip to content

Sluizemans vis en tips voor de bbq!

Sluizemans vis en tips voor de bbq!

Na dit overheerlijke zonnige weekend is het niet moeilijk om te bedenken waar ik deze week mijn stukje over ga schrijven. De BBQ en vis! Want in Nederland gaan we massaal buiten eten als het zonnetje schijnt. En de BBQ is allang niet meer alleen voor vlees! BBQ en vis, deze combinatie is niet meer weg te denken. Vroeger gooiden we onze bbq vol met grote stukken vlees! Dat tijdperk is voorbij. We zijn tegenwoordig allemaal druk met gezond eten en in een gezond menu valt een visje niet meer weg te denken. Het is niet alleen gezond, maar ook erg licht verteerbaar. Wat ik zelf ook een groot voordeel vind. En natuurlijk is het ook erg lekker. Nu is het vaak fifty fifty vlees en vis. Maar ik moet eerlijk zeggen bij ons is het tegenwoordig al meer vis dan vlees.

 

Er zijn met vis veel BBQ-mogelijkheden te bedenken. Bij Sluizeman hebben we een grote keuze aan allerlei lekkers voor op de BBQ! Alles wordt door ons zelf gemaakt én alles is vers! Spiezen zijn populair, met garnalen, zalm of tonijn. Neem nou een tonijnspies, het is kwalitatief te vergelijken met een ossenhaas. Even om en om en je eet je vingers er bij op!

Wat deze zomer ook zeker een hit gaat worden zijn de vistapas voor op de BBQ. Kleine aluminium schaaltjes met stukjes vis en groente, in een sausje of marinade. Of mini spiesjes met vis. Kleine hapjes zijn helemaal van nu. Tegenwoordig willen we zoveel mogelijk smaken proeven. Maar voor wie van het grotere werk houdt kan ook bij ons terecht. Hele vissen zijn ook erg goed te doen op de BBQ. Zeebaars of Dorade of Zalmforel, lekker gevuld met kruiden en groenten in de folie of een klem. Eigenlijk kunnen alle vissen wel op de BBQ.

Zorg altijd dat de BBQ goed op temperatuur is. Smeer of de BBQ of de vis in met olie. En draai het liefst de vis maar één keer om, als de kant waar je mee begint gaar is. Vis valt wat sneller uit elkaar dan vlees. De vissen die wat minder stevig van structuur zijn kunnen ook prima, alleen dan wel in een aluminium schaaltje of folie.

Wat ook sinds vorig jaar helemaal hot is, is de BBQ plank. Je legt de vis op het plankje en de smaak van het hout trekt dan in de vis, erg lekker. En het ziet er ook weer leuk uit. Je kan het plankje hergebruiken. Je moet hem alleen niet met zeep schoonmaken. En van te voren moet je hem ook even in water leggen.

Heb je nog vragen, stel ze gerust, wij kunnen je altijd helpen. We kunnen bijvoorbeeld ook spiezen maken op verzoek met de vis die je lekker vindt, alles kan in overleg. Ook hebben we heerlijke ambachtelijke salades voor bij de BBQ.

 

Groetjes Angelique

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB