Skip to content

Kunst met kind en zalm

Kunst met kind en zalm

Zalmhuiden… fascinerend, hoe mooi ze zijn. Elke keer als Jack er eentje fileert, denk ik weer hoe gaaf het zou zijn om er foto’s mee te maken… beplakt op je huid. Na een fotoshoot met mijn kids heb ik het er over met de fotografe, die ook van gekke dingen uitproberen houdt. En zo ontstaat het idee. Een gave artistieke foto voor in onze visual! Met onze eigen (beetje gekke) dochter die er ook nog voor open staat.

 

Zo gezegd zo gedaan! Op een regenachtige zaterdagmiddag, in de auto met dochter en maar liefst 3 kg zalmhuiden vacuum verpakt op weg naar de fotograaf. Je weet nooit hoeveel je er nodig hebt! Onder het genot van een heerlijk kopje koffie overleggen we met de visagiste Jacqueline en fotografe Beppie. Zij heeft al een supergaaf idee bedacht om het over mijn dochter d’r hoofd te draperen. Ik schrik toch wel een beetje, best eng om zo’n nattige zalmhuid over je haar, gezicht en hals te laten beplakken. Als ze het maar durft. De zalmhuiden op de tafel. Ze zijn bijna geurloos. Hoe bijzonder, en dan zeggen mensen nog wel eens vis stinkt!? Jacqueline en Beppie zijn ook blij verrast, zij hadden ook wel een viezere geur verwacht. Ik leg uit dat zalm die net gefileerd is niet eens naar vis ruikt, maar een beetje naar komkommer, heel fris. Dit blijf ik bijzonder vinden elke keer weer als ik er bij sta als Jack er eentje fileert.

Nou beginnen maar. Eerst wordt mijn meisje prachtig opgemaakt en dan kiest de visagiste uiteindelijk de mooiste huid uit om deze vervolgens over haar heen te leggen. Koud, nat en heel apart voelt het aan. Ik had het zelf al uitgeprobeerd op mijn arm. De warmte wordt op de een of ander manier uit je huid getrokken en het lijkt of de zalmhuid één wordt met je. Jacqueline krabt de schubjes los van de overige huiden en beplakt ze op Donna’s gezicht zodat het prachtig aansluit. Een paar uur verder, op naar de fotostudio. Het valt tegen om goede foto’s te schieten. Donna voelt zich ongemakkelijk en is natuurlijk geen echt fotomodel. Eerlijk is eerlijk die zijn toch meer gekkigheid  gewend. De zalmhuid begint een beetje te kreukelen, wat niet echt top is voor de belichting. Na flink wat foto’s te schieten kan Beppie ons niet beloven of ze goed resultaat gaat krijgen, perfectionistisch als ze is. Ik krijg nu toch wel de zenuwen. Beetje vervelend als die kleine meid dit alles ook nog voor niks voor papa en mama ondergaat. Voel me nu toch iets een slechte moeder…

Na ruim een week wachten krijgen we dan toch deze geweldige foto toegestuurd. Voor Beppie een goede oefening foto’s bewerken. En voor onze dochter een oefening om uit je comfortzone te treden, knap voor een 10 jarige. Fantastisch om Jacqueline zo aan die zalmhuiden te zien krabben, vond ik toch wel erg grappig. Een mooi net rustig meisje op het eerste gezicht (ik ken haar natuurlijk niet echt) die helemaal uit haar dak gaat op zo’n vissenhuid. Ze stond er zelf ook van te kijken. Al met al ben ik  super tevreden. En ben ik Beppie, Jacqueline en mijn Donna erg dankbaar dat ze mee wilden denken en werken om dit idee uit te werken! Beppie, je bent echt een vakvrouw met een supertalent, je haalt de mooiste blikken bij een kind naar boven. En bovenal ben je een lieve, warme en pure persoonlijkheid! Dit is misschien nog wel de mooiste en belangrijkste eigenschap die je nodig hebt om die kids zo op het doek vast te kunnen leggen.

Ondernemen, dit is voor mij  een van de leukste kanten van het vak. Beetje gekke dingen doen, net een beetje anders zijn. De winkel een beetje opleuken en persoonlijker maken. Het maakt onze winkel echt onze winkel! Met onze handtekening. Niet alleen in de producten maar ook in het interieur!

Groetjes Angelique

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB