Skip to content

Klanten anno 2014

Klanten anno 2014

Mijn visie op klanten, onze klanten, de klanten van Visspecialist Sluizeman! Klanten in het algemeen. Onze klanten zijn erg verschillend, maar een ding hebben ze wel gemeen. Ze zijn écht bijna allemaal leuk!

In onze winkel komen echte chique, oud geld, nieuw snel geld, piloten, artsen, veel ondernemers, hardwerkende mensen (behoor ik zelf trouwens toe), jongeren maar ook gepensioneerden, kortom een doorsnee van het Nederlandse volk. Maar ook alle nationaliteiten bijna wel…kan nog wel heel veel bevolkingsgroepen opnoemen maar dan wordt hij zo lang.

Klanten, je moet ze bijna eren als ze binnen komen, ze komen geregeld, en ze voelen zich schuldig als ze een keer vreemdgaan! Geeft een veilig gevoel als ondernemer, elke week, bijna elke dag dezelfde mensen te zien. En je bouwt met sommige een leuke band op. Kopers winkelen overal, net zoals het hun uitkomt. In deze groep ligt de uitdaging van de winkelier: van kopers klanten maken. Toch voel je als ondernemer niet beledigd, als kopers af en toe bij je komen en af en toe naar een ander gaan. Kopers zijn de krenten in de pap vind ik. En dus ook belangrijk voor je zaak. Verder in mijn verhaal noem ik klanten en kopers, klanten, voor het gemak.

Heerlijk vind ik het, al die verschillen. Dat maakt ons werk nou zo leuk en afwisselend. Jullie, ónze KLANTEN, zijn ons brood. En dus indirect ook jullie brood, zeg ik altijd tegen ons superteam. Dus wil ik geen onverschillig gedrag tegen klanten. Ik ben nog ouderwets en vind dat de klant écht de koning is! Dat is je kracht, zeker in deze moeilijke tijd. Als dat niet in je natuur zit, moet je gewoon niet in een winkel gaan staan. Want een fake gezicht opzetten merken mensen direct. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze thuiskomen als ze je winkel binnen lopen.

Waarom lopen zoveel winkels leeg? Omdat je, als je een winkel binnenkomt ze je vaak niet eens opmerken, te druk met elkaar, geen oog voor mij als klant.

Vorige week nog, ik was geschokt. Ik liep in een kledingwinkel in onze hoofdstad, staat zo’n jong ding (ik ben al 35 dus mag dat zeggen!) gewoon ongegeneerd een privegesprek te voeren met de telefoon van haar werkgever notabene. Gaf mij geen blik, geen groet, volkomen genegeerd. Nou dan niet!! Vind je het gek dat mensen dan thuis maar via de webshop gaan bestellen…waarom zou je bij zo iemand je geld brengen?

Wat willen jullie als klant nu in 2014? Ik weet het wel, ben zelf ook een behoorlijk goede klant van sommige winkels… Wil je lezen hoe ik denk dat je winkel een succes wordt of blijft deze tijd, mijn tips, lees ze in mijn volgende BLOG! Misschien kan je er wat mee….

 

wordt vervolgd….

Laatste blogs

Jouw recept

Je naam*
Je e-mailadres*
Hoe heet je recept?*
Hoe lang duurt het om te maken?*
Voor hoeveel personen is dit recept?*
Wat voor maaltijd is het?*
Ingrediënt 1
Ingrediënt 2
Ingrediënt 3
Ingrediënt 4
Stap 1 (bereiding)
Stap 2 (bereiding)
Foto van het gerecht*
Maximum file size: 1 MB