Ma. 11:00 - 18:00, Di. t/m Do. 09:00 - 18:00, Vr. 09:00 - 18:00, Za. 09:00 t/m 17:00

Ka­bel­jauw in pe­can­no­ten­korst­je met knol­sel­de­rij­pu­ree

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes en snijd in dunne parten. Meng de bietjes in een ovenschaal met de balsamicoazijn, olie, peper en eventueel zout en rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken van 2 cm en de plakken in stukjes van 2 x 2 cm. Doe met de melk, peper en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook in 20 min. zachtjes gaar.
  3. Rooster het brood en verkruimel het. Hak de pecannoten fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Meng het brood met de noten, het citroenrasp, per 4 personen 1 el citroensap en de helft van de boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de andere ovenschaal in en leg de kabeljauw er in. Verdeel het notenmengsel er gelijkmatig over. Druk goed aan. Bak ca. 20 min. naast de bietjes in de oven tot de vis gaar en het korstje goudbruin is.
  4. Giet de knolselderij af, maar vang het kookvocht op. Snijd de peterselie fijn en voeg de rest van de boter, cannellinibonen en per 4 personen 100 ml kookvocht toe. Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Neem de bietjes uit de oven. Leg de kabeljauw op de puree en serveer met de bietjes en een plakje citroen.