Ma. 11:00 - 18:00, Di. t/m Do. 09:00 - 18:00, Vr. 09:00 - 18:00, Za. 09:00 t/m 17:00

Loslaten...

27
nov

Loslaten…

Zomaar een zaterdagochtend. Voor de zoveelste keer kijken naar een viswinkel, zou het deze keer wat zijn? Elke keer is het hem net niet. We maken er vaak maar een dagje van en zo zijn we dus al in veel steden geweest. Kids mee op sleeptouw. Deze keer is het Alphen aan den Rijn. Klein zaakje op een hoek in de Van Nesstraat. Wel een beetje oud maar daar prikken we doorheen. Vol met klanten en wat een leuke jongens werken er. Ik bestel een bakje tonijnsalade en een portie kibbeling. Ik wordt geholpen door jou, Arie. Spontaan. Leuk. Ik ben onder de indruk van jou!

Paar weken later, Jack gaat zogenaamd een dagje meedraaien als jullie nieuwe collega.Niemand mag weten dat hij jullie nieuwe werkgever wordt. Er is direct een soort van klik. Nu 5 jaar later, is die klik alleen maar gegroeid! Niet alleen met ons, maar ook met de klanten. Jij hebt altijd een gezellig praatje. Vooral de dames zijn allemaal gek op jou. Jong, oud, het maakt niet uit. Je werkt op zaterdag bij ons, maar ook in de vakanties. Eerst werk je ook nog bij de pizzeria, maar dat baantje zeg je al snel op. Je hebt je opleiding bijna afgerond, en gaat voor 6 weken naar Thailand. Ik ben al bang dat het je te goed gaat bevallen. Jij bent een jongen die meer van de wereld wil zien. En ja hoor, jouw reis naar Azie en Australie is geboekt!, nadat je je studie hebt afgerond. 2e Kerstdag vertrek je.  Ik geef je groot gelijk. Maar in mijn hart baal ik als een stekker. Jack ook! Onze privé-psycholoog noem ik je. En dat ben je, heerlijk praten kan ik altijd met jou! En lachen, wat een humor heb je!

Ook onze kids zijn dol op je, Als er een feestje in Spakenburg is, blijf je vaak bij ons slapen, en dol je met ze. Als mijn kleine drukke meisje in de winkel wil werken, heb jij het geduld van een engel en help je samen met haar de hele dag klanten, zodat zij een onvergetelijke dag heeft. Jij hebt hier een talent voor. Met mensen omgaan! Je gaat nu voor een jaar weg. Ik hoop tenminste dat je daarna weer terugkomt. Werken kan je altijd bij ons, desnoods creëren we een baan voor je. Het liefst zou ik je in de zomer even komen opzoeken. Even kijken bij je in Australië. Maar dat gaan we natuurlijk niet doen. Loslaten moeten we je. Bah, word misselijk als ik er aan denk. Klinkt heftig maar jij bent meer dan een jongen die bij ons werkt. Wij allemaal zullen je missen. Als collega ben je soms een rommelkont, eigenwijs. Fouten maak jij per definitie niet. Maar omdat je verder zo leuk bent kan je het allemaal maken. En lachen we er gewoon om. We hebben jou lang geleden al geaccepteerd zoals je bent! Onvoorwaardelijk in ons hart!

Nou lieve bijzondere vriend, ga er wat van maken daar!! Eerst naar je hippiedorp, lekker chillen. Dan Azie ontdekken. Zorg dat je geld niet op is voor je echte grote avontuur in Australie. En zorg dat je je jaar vol kan maken! Enjoy Life! Je hebt het verdiend! Vergeet ons niet! Wij zullen jou zeker niet vergeten en contact met je houden. Mocht je een Australische schone ontmoeten en er blijven wonen, of je eigen kangoeroefarm beginnen? Hebben we echt gelijk een goede reden om ook een keer te naar de andere kant van de wereld te komen, naar jou droombestemming! En dat zullen we dan zeker doen, wat je komt nooit meer van ons af…We love you…

 

Dikke knuffel Jack, Angelique, de kids. En al jou collega’s van Sluizeman….

You may also like
Koken met vis!
Baronie 60 Jaar! Tijd Voor Een Feestje!
De AD Haringtest 2015
We Did It!!