Ma. 11:00 - 18:00, Di. t/m Do. 09:00 - 18:00, Vr. 09:00 - 18:00, Za. 09:00 t/m 17:00

Haringkoorts Bij Sluizeman

Deel 4
25
jun

Haringkoorts Bij Sluizeman Deel 4

Wat valt er toch veel te schrijven over een visje…. Soms vragen klanten mij: “waarom is een haring bij een bepaalde supermarkt € 1,69 per 2 stuks en jullie € 2,00 per stuk en 4 voor € 7,50?”. Ik vind dat ik als kleine zelfstandige ondernemer hier ook wel eens antwoord op moet geven. Ik dacht altijd dat iedereen dit namelijk wel begreep.

Prima dat sommige mensen ze heerlijk vinden bij de supermarkt, maar ik daag iedereen die dat vindt uit om een keer bij een visspecialist een haring te kopen! Hoeft niet eens persé bij ons hoor. Want de meeste van onze collega’s hebben ook een lekkere haring, mits hij vers van het mes is! Maar ik ben benieuwd of je het verschil proeft? Zo niet, gewoon lekker bij de supermarkt kopen zou ik dan zeggen, even goeie vrienden.

“Waarom is de Nieuwe Haring veel duurder dan de Oude?”, nog een vraag die ik wel eens hoor. Ten eerste is onze Nieuwe Haring gewoon nog voor dezelfde prijs als de oude. Waarom? Simpelweg omdat onze leverancier ook dezelfde prijs voor een emmer vraagt!Maar toch: Waar komt het prijsverschil tussen de visspecialist en de supermarkten vandaan?. Belangrijke reden is de massa. Een supermarkt  koopt gigantisch groot in en heeft daardoor betere inkoopcondities. Dit werkt in iedere branche hetzelfde. Maar een belangrijker verschil zit in de kwaliteit! Bij ons zijn ze vers van het mes, maar hoelang liggen ze bij een supermarkt?. Wat is er aan toegevoegd om ze zolang te kunnen bewaren?. Bij ons niks! Bij ons worden ze à-la-minute schoongemaakt door een haring-schoonmaker. Vakwerk dat betaald moet worden. Voor de supermarkten wordt dat allemaal  machinaal gedaan wat lang zo netjes niet is. En ik blijf er bij: wc-papier koop je bij de supermarkt, vis bij de visboer, vlees bij de slager, groente bij de groenteboer en noem maar op. Laten we zorgen dat ambacht en specialisme niet verloren gaat!

De 2e week van de Nieuwe Haring is het ook lekker druk. De haring is ook voortreffelijk, lekker vet. Wat ook wel weer voor extra uitdaging zorgt met het dooien. Ze zijn nu snel doorgerijpt en te zacht, dus het blijft ondanks de goede kwaliteit een sport om ze goed over de toonbank te laten gaan! De AD Haringtest is nog niet bij ons geweest! De spanning blijft hoog. Zouden ze wel komen dit jaar? Aan de ene kant hopen we van wel, deze haring moet gewoon een goed cijfer krijgen! Maar je weet nooit, over smaak valt niet te twisten en het gaat allereerst om hun smaak. We wachten deze week nog even in spanning af en ik houd jullie uiteraard op de hoogte.

 

Groetjes Angelique

You may also like
Koken met vis!
Baronie 60 Jaar! Tijd Voor Een Feestje!
De AD Haringtest 2015
We Did It!!