Ma. 11:00 - 18:00, Di. t/m Do. 09:00 - 18:00, Vr. 09:00 - 18:00, Za. 09:00 t/m 17:00

Haringkoorts Bij Sluizeman

Deel 3
16
jun

Haringkoorts Bij Sluizeman Deel 3

De eerste week van de Nieuwe Haring zit er alweer op. Voor ons begon het dinsdag al een klein beetje toen we bij onze Haringleverancier zijn gaan proeven om een mooie partij uit te zoeken. Normaal doet Jack dat zelf met Frans en Charles, 2 ‘winkel-vrienden’. Zij zijn van het begin in de van Nesstraat elke dag bij ons te vinden voor een haring! Echte fijnproevers dus. Zij gaan mee, voor hun mening en voor de gezelligheid uiteraard! Dit jaar ging Frans mee en wilde ik zelf ook een keer kijken hoe het in zijn werk gaat.

Aangekomen bij Hoek in Katwijk hadden ze al 2 partijen voor ons uitgekozen. Jack proeft als eerste de pekel en snijdt een paar harinkjes uit beide emmers. Frans en ik mochten niet weten uit welke emmer ze kwamen. Onze keus viel gelijk op dezelfde haring. De smaak van beide partijen kwam aardig overheen, maar de ene had toch net iets meer die ‘bite’ waar wijzelf en onze klanten zo van houden! Gelijk tevreden. Dat was in de voorgaande jaren nog wel eens anders.

Heerlijk, goed vetgehalte en de goede smaak. Een pak van ons hart! We drinken een kop koffie met de heren van Hoek, oude jongens krentebrood… Heerlijk daar houden wij zo van. Weer blij en opgelucht terug naar de Winkel in de Baronie. Met een bus vol met emmertjes diepgevroren Nieuwe haringen achterin.

Terug in de winkel, waar we eerder samen met Ali Mousavi en Hans Doderer, na lang wikken en wegen de winnende foto van de fotoshoot hebben uitgekozen. Het is de haringhappende tweeling geworden. De prachtige vergroting is net op tijd klaar en eenmaal opgehangen begrijp ik waarom Hans gelijk deze foto wilde. Ikzelf kon erg moeilijk kiezen namelijk. Vond er heel veel érrug leuk! Ben daarin een grote twijfelaar! Maar hoe geweldig die 2 kopjes. En als ze in de winkel komen hebben ze het zelf nog niet eens in de gaten dat ze er hangen! Ze happen onbevangen als ze zijn gewoon hun harinkje weg, zoals altijd…. Dit is toch wel heel super origineel haring promotie materiaal. Woensdag hangt Jack ook de vlaggenlijn op en de rest van alle haringmodellen stelen vanaf die dag dus ook de show. Weer iets waar ik blij van word!

Dan donderdag 12 juni eindelijk gaat het beginnen. De eerste haringhapper in de winkel is Dirk, de beroemde Alphense rijschoolhouder. En al heel snel volgen er meer nieuwsgierige haringliefhebbers… Aan het einde van de middag hebben we de gezellige Haringparty bij Amigo. Dit jaar hebben we geweldig weer wat de sfeer nog beter maakt. De haringen worden goed afgenomen en ze zijn dan ook snel op. Gelukkig kan Jack nog een paar emmers meenemen uit de winkel zodat ook de laatkomers nog een harinkje kunnen happen. Willem heeft live-muziek geregeld en het is erg gezellig en weer goed geregeld allemaal. Thanks Willem voor je gastvrijheid en vertrouwen in ons. Dat we elk jaar weer bij jullie mogen terugkomen!

Vrijdag en zaterdag is het ook heerlijk druk in de winkel. De haringen vliegen over de toonbank en de haringschoonmaker en Jack kunnen het samen maar net aan. Voorraad is er niet te krijgen. Elke dag gaan alle emmers op. Tot grote teleurstelling van onze ouders en familie, die hebben de nieuwe haring nog niet gegeten. Uiteraard begrijpen ze na wat uitleg dat jullie als klanten boven alles gaan….Nu even 2 dagen uitrusten en bijkomen om aan de 2e week te beginnen.

Het wordt nu wel spannend want de AD haringtest is nog niet geweest en we verwachten ze toch wel een beetje. Want ook al zijn en blijven jullie het belangrijkst voor ons, hun mening en oordeel wordt gelezen door heel Nederland. En eerlijk is eerlijk: al doen we er alles aan om het hele jaar door een goede haring te verkopen, een mooie waardering in de haringtest zouden we stiekem toch wel leuk vinden. Streberig als we zijn !!

Nou tot volgende week weer….

Groetjes Angelique

You may also like
Koken met vis!
Baronie 60 Jaar! Tijd Voor Een Feestje!
De AD Haringtest 2015
We Did It!!