Ma. 11:00 - 18:00, Di. t/m Do. 09:00 - 18:00, Vr. 09:00 - 18:00, Za. 09:00 t/m 17:00

De drukke dagen voor kerst.. Óók bij de visboer

16
dec

De drukke dagen voor kerst.. Óók bij de visboer

Einde 2014. Wat is het jaar weer snel gegaan. Zakelijk zijn we tevreden, we groeien nog iedere dag. We hebben geen minuut spijt gehad van onze verhuizing. En dan ons team: natuurlijk jammer dat Arie ons gaat verlaten voor zijn grote avontuur, maar we verwelkomen gelukkig weer een andere topper: Jan Barnhoorn uit Katwijk.  Zo gaan die dingen. Ik zelf ben daar heel nuchter in, zolang iemand iets leuks gaat doen, blij zijn voor diegene, een keer hard snotteren en weer doorgaan. Er zijn ergere dingen!

Hoe gaat dat nu in z’n werk bij de visboer zo met de feestdagen. Ik wil u een tipje van de sluier oplichten. Het begint al ruim van tevoren te stormen in mijn hoofd. Bestellijsten maken, schotelfolder op, daar moet een nieuwe voor komen. Alles moet tot in de puntjes worden voorbereid om op tijd klaar te zijn voor jullie bestellingen. Nu ook via de website!  Hoe gaan we dat doen, alles gelijk maar ‘bam’ automatiseren? ! Mijn webdesigner, zo’n snelle jongen, die wil het liefst natuurlijk allerlei nieuwe tools op onze website gooien, maar rustig aan…..Nee ik merk dat toch veel mensen liever alles nog even face-to-face bespreken en gewoon samen het bestelformulier invullen. Dus wel veranderen maar in het tempo van onze klanten! Ook heb je natuurlijk wel  de klant waar je uitvoerig mee mailt, met je smartphone op tijden, dat je met je kinderen Just Dance staat te doen. Het kan momenteel alle kanten bij ons op. Wij passen ons aan, aan de klant! Het is voor het goede doel, zeg ik dan ook altijd tegen de kids op zo’n moment.  Als de winkel goed loopt, kunnen we straks misschien weer op vakantie en weer een nieuwe versie van Just Dance kopen!

Mijn mannetje houdt zich bezig met de inkoop van de vis. Hij zit uren te turen in de mappen van vorig jaar, pittig om goed in te kopen! Van het eerste jaar hebben we geleerd: hebben we geld bij moeten leggen na de kerst. Dat is ook niet de bedoeling. Veel mensen bestellen gelukkig van te voren zodat je een indruk krijgt wat de toppers van het kerstdiner zijn. En dan is het volgende week weer zover. Schotels maken, vis snijden en portioneren. Alles op bestelnummer. Voor één keer krijgen jullie allemaal een nummer! Die nummers zijn heilig, alle producten die jullie bestellen worden genummerd met jullie bestelnummer en op het eind maken we zo jullie bestelling klaar. Alle bestellijsten worden bijeen geraapt, alle nummers bij elkaar gezocht en in jullie tasje gestopt. Een hele klus, we checken alles dubbel, net als in de apotheek (maar dan zonder advieskosten!!). De druk is hoog, het moet feilloos kloppen want wij beseffen hoe belangrijk jullie kerstdiner is. Dan de dag voor kerst. Alle bestellingen ‘uitdelen’, zo zeggen wij dat. En wat een kick als het foutloos gaat! Dan ben ik zo apetrots op ‘onze crew’. Met elkaar een borrel en een hapje en niet te vergeten  een groepshug!

En dan: vermoeid naar huis om zelf kerst te vieren. Wij doen dat nu voor de 3e keer met z’n viertjes in een hotel ergens in Nederland. Heerlijk ff tijd voor de kids (die de hele kerstvakantie bij onze lieve familie ondergebracht worden) en natuurlijk voor elkaar. Hapje, drankje, beetje zwemmen, een overheerlijke massage bij de beste masseur van Nederland. Om daarna alle spanning en drukte van ons af te laten glijden, zodat we het nieuwe jaar weer fris en fruitig kunnen starten…

We willen iedereen weer bedanken voor het trouw afnemen van onze visjes.. en bovenal voor de gezelligheid van vele klanten!! Het blijft een feestje om in het mooie Alphen te mogen ondernemen iedere dag!

Hele fijne feestdagen, en een heel gelukkig 2015!

You may also like
Koken met vis!
Baronie 60 Jaar! Tijd Voor Een Feestje!
De AD Haringtest 2015
We Did It!!